Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Σωματείο Μακεδονίας - Να νομοθετηθεί 8,2% ως ελάχιστη κερδοφορία στα τσιγάρα

Η ιστορία του περιπτέρου στην Ελλάδα ξεκινά από το 1912 δίνοντας η πολιτεία Άδειες εκμετάλλευσης περιπτέρου στους αναπήρους πολέμου φροντίζοντας έτσι την επιβίωση τους.

Από τότε έως σήμερα μαζί με τα περίπτερα δημιουργήθηκαν και τα

καταστήματα ψιλικών και από κοινού ακολουθώντας τις ανάγκες τις κάθε εποχής κατατάσσονται πλέον στις υγιής επιχειρήσεις και απασχολούν σήμερα πάνω από 100.000 εργαζόμενους.

Ως επαγγελματίες πλέον γεννήθηκε και η ανάγκη ίδρυσης κάποιων λιγοστών σωματίων , όπου μέχρι και σήμερα παραμένουν σχεδόν ανενεργά.

Από τις αρχές του 2010 και έπειτα από την καταστροφική μείωση τις κερδοφορίας στις κάρτες κινητής τηλεφωνίας και κυρίως στα καπνικά προϊόντα ,άρχισαν να δραστηριοποιούνται στον χώρο 30 νέα σωματεία και παραγκωνίζοντας στο έπακρο όλα τα παρασιτικά υποκείμενα που

όπως όλοι γνωρίζουμε υπάρχουν σε κάθε κλάδο, και προσπαθούμε να διατηρήσουμε τις επιχειρήσεις μας ζωντανές.

Με πολλές δυσκολίες λοιπόν και συνυπολογίζοντας πολλή σοβαρά τον πόλεμο που δεχόμαστε από έξω αλλά και [εκ των έσο] εχθρούς δίνουμε καθημερινά μάχες προς όλα τα μέτωπα.

Επειδή η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, απαιτούμαι πλέον

από τον αρμόδιο υπουργό να ακούσει την κραυγή τις απόγνωσης του μεγαλυτέρου αριθμού των επαγγελματιών του κλάδου μας ,και να νομοθετήσει το 8,2% ως ελάχιστη κερδοφορία στα τσιγάρα που έχει κλαπεί από τα ταμεία μας από τις αρχές του 2010.Η εξαθλίωση πλέον έχει μετατραπεί σε οργή.

Η μέρες που περνάμε προστάζουν το κράτος πρόνοια να δει μόνο το κοινωνικό πρόσωπο του κάθε επαγγελματία και να πράξει άμεσα τα πρέποντα και οφειλόμενα για την βιωσιμότητα του κλάδου μας.

Με την νομοθετημένη κατοχύρωση 8,2% ελάχιστης προμήθειας στο εμπορικό δίκτυο θα δώσετε αμέσως κίνητρο στο λιανεμπόριο αλλά και στο χονδρεμπόριο να επιδείξουν περισσότερο επαγγελματισμό και έντονη δραστηριοποίηση για τα καπνικά προϊόντα που το τελευταίο δωδεκάμηνο έχουν παραγκωνιστεί. Επιπλέον θα υπάρξει άμεσα είσπραξη φορολογικών εσόδων λόγω επανατοποθέτησης των καπνικών προϊόντων στα σημεία λιανικής πώλησης που το τελευταίο οκτάμηνο προμηθεύονται μόνο τα σήματα και τις ποσότητες πακέτων που αναζητούν οι τακτικοί πελάτες τους. Αναμένουμε και επιφυλασόμεθα προς πάσα κατεύθυνση μετά το πέρας του υπουργικού συμβούλιου

ΠΗΓΗ:http://www.greekkiosk.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου