Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων ???

http://www.faretra.gr/images/1_auqg9.jpgΕνα νέο πρόγραμμα επενδύσεων και οικονομικής επέκτασης επιχειρήσεων, το λεγόμενο Jeremie, εγκαινιάζεται από την Τετάρτη 23/02. Παρέχονται δάνεια σε μικρομεσαίους έως και 100.000 ευρώ και επιτόκιο στο 3%. Συνολική χρηματοδότηση 120 εκατομμύρια ευρώ. Διαβάστε τους όρους παροχής δανείων
Δάνεια μέχρι 100.000 ευρώ σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις για επενδύσεις και επέκταση της δραστηριότητάς τους, με επιτόκια που ξεκινούν κάτω και από 3 %, θα δίνουν από αύριο η Εθνική και η Alpha Bank στο πλαίσιο του πρώτου από τα τρία συνολικά προγράμματα της πρωτοβουλίας Jeremie που αρχίζει να εφαρμόζεται στη χώρα μας.
Τα νέα προγράμματα παρουσίασαν την Τρίτη το απόγευμα ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοίδης και ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων κ. Richard Pelly, σε εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
*Το πρόγραμμα που τρέχει από την Τετάρτη 23/02 έχει συνολικό προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ από τα οποία 60 εκατ. προέρχονται από το ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα 60 από τις δύο τράπεζες, που επελέγησαν μετά από διαγωνισμό.
Απευθύνεται σε επιχειρήσεις με προσωπικό έως 50 άτομα, υπό ίδρυση ή νεοιδρυθείσες (δηλαδή να μην λειτουργούν περισσότερο από τρία χρόνια).
Η περίοδος αποπληρωμής είναι 36 - 72 μήνες, θα συμπεριλαμβάνει και περίοδο χάριτος ενώ μειωμένες θα είναι και οι εξασφαλίσεις που θα ζητούν οι τράπεζες.
*Για το δεύτερο πρόγραμμα, που υπολογίζεται να ενεργοποιηθεί τον Απρίλιο έχει ξεκινήσει ο διαγωνισμός επιλογής των τραπεζών. Θα έχει προϋπολογισμό 60 εκατ. ευρώ και θα παρέχει δάνεια μέχρι 25.000 ευρώ σε πολύ μικρές επιχειρήσεις όλων των τομέων οικονομικής δραστηριότητας.
*Για το τρίτο πρόγραμμα δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, θα έχει προϋπολογισμό 180 εκατ. ευρώ και θα παρέχει δάνεια μέχρι 500.000 ευρώ σε επιχειρήσεις με προσωπικό έως 250 άτομα για επενδύσεις στους τομείς πληροφορικής και επικοινωνιών ή σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς αυτούς για επενδύσεις στην ανάπτυξη και την καινοτομία.

ΠΗΓΗ:www.faretra.gr:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου