Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Στις εφορίες θα βεβαιώνονται οι οφειλές στον ΟΑΕΕ

Στις εφορίες θα βεβαιώνονται οι οφειλές στον ΟΑΕΕ



Στη ΔΟΥ του τόπου κατοικίας θα βεβαιώνονται οι οφειλές ασφαλιστικών εισφορών του ελεύθερου επαγγελματία προς τον ΟΑΕΕ καθιστώντας, έτσι, ευχερέστερη την είσπραξή τους.

Αυτό προβλέπει απόφαση που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, κάνοντας αποδεκτή σχετική εισήγηση του Δ.Σ. του ΟΑΕΕ για την τροποποίηση της διαδικασίας βεβαίωσης οφειλών και αναγκαστικής είσπραξής τους. Με βάση την απόφαση «οι οφειλές δύναται να βεβαιωθούν στη ΔΟΥ κατόπιν εξουσιοδότησης του προϊσταμένου του τμήματος με απόφαση του Δ.Σ. του οργανισμού». Στην περίπτωση αυτή, μάλιστα, δεν θα απαιτείται ούτε η αποστολή ατομικής ειδοποίησης προς τον οφειλέτη! Η αποστολή ατομικής ειδοποίησης προβλέπεται, πάντως, ως τελευταίο στάδιο πριν από την επιβολή αναγκαστικών μέτρων για την είσπραξη των οφειλών.


Κατάσχεση 
Τα μέτρα αυτά είναι η κατάσχεση κινητών είτε στα χέρια του οφειλέτη ή κινητών και απαιτήσεων αυτού σε χέρια τρίτου και η κατάσχεση ακινήτων. Για τη λήψη οποιουδήποτε αναγκαστικού μέτρου από τα παραπάνω απαιτείται «έγγραφη παραγγελία σε δικαστικό επιμελητή από τον αρμόδιο προϊστάμενο, ο οποίος θα λάβει εξουσιοδότηση κατόπιν απόφασης του διοικητικού συμβουλίου. Η παραγγελία θα περιέχει τα στοιχεία του οφειλέτη, το είδος της οφειλής, τη χρονική περίοδο που οφείλεται, τον αριθμό της Πράξης Επιβολής Εισφορών και Πρόσθετων Τελών και το συνολικό ποσό αυτής».



Ο υπόχρεος οφειλέτης του οργανισμού για τον οποίο εκδόθηκε ΠΕΕΠΤ έχει δικαίωμα να ασκήσει ένσταση μέσα σε 30 ημέρες από την επομένη της επίδοσής της ενώπιον της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής. Η υποβολή ένστασης δεν αναστέλλει την εκτέλεση.



Μετά την επίδοση της ΠΕΕΠΤ στον οφειλέτη και εφόσον δεν προσέλθει να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει την οφειλή του μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την κοινοποίησή της, αποστέλλεται σε αυτόν με απόδειξη παραλαβής ή με δικαστικό επιμελητή ατομική ειδοποίηση.


Πηγή: Ημερησία

Έκλεισε η συμφωνία Unilever - ΕΒΓΑ για τον κλάδο του παγωτού

Έκλεισε η συμφωνία της Unilever με την ΕΒΓΑ, μετά το θετική γνωμοδότηση της Επιροπής Ανταγωνισμού. Χθες οι δυο εταιρείες προχώρησαν στην υπογραφή της συμφωνίας βάσει της οποίας η Unilever αποκτά τις μάρκες παγωτού της ΕΒΓΑ, καθώς επίσης και το δίκτυο διανομής τους.
Η ΕΒΓΑ διατηρεί τις παραγωγικές εγκαταστάσεις και το κέντρο αποθήκευσής της και θα παράγει τόσο τα υπάρχοντα παγωτά ΕΒΓΑ, καθώς και ορισμένα παγωτά της Unilever για την εγχώρια αγορά και το εξωτερικό.
«Η συμφωνία αυτή μας γεμίζει αισιοδοξία μιας και αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της δέσμευσης της Unilever να επενδύει με συνέπεια στην ελληνική αγορά παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελαϊς-Unilever Hellas, κ. Σπύρος Δεσύλλας.

Η Unilever είναι από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής και εμπορίας ταχέως κινούμενων καταναλωτικών προϊόντων παγκοσμίως, με άμεση παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες. Στην Ελλάδα, ο όμιλος Unilever, δραστηριοποιείται από το 1962 στους τομείς των τροφίμων, οικιακής φροντίδας και προσωπικής υγιεινής με την επωνυμία Ελαϊς-Unilever Hellas ΑΕ, ενώ έχει παρουσία στον κλάδο παγωτού με την Algida. Είναι ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρίες σε μη διαρκή καταναλωτικά προϊόντα, με ετήσιο τζίρο κατά το 2009 ύψους 598 εκατ. ευρώ.

Η εταιρία, στην οποία απασχολούνται 800 εργαζόμενοι, διανέμει περίπου 1.600 κωδικούς προϊόντων και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προμηθευτές στο λιανικό εμπόριο, με παρουσία των προϊόντων της σε 35 διαφορετικά σημεία στα super markets.

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Κάλεσμα Ο.Π.Κ.Ε. και Συνεργαζόμενων Θεσμικών Οργάνων


Η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος και οι Συνεργαζόμενες Συμμετέχουσες Ενώσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα θα πραγματοποιήσουν έκτακτη Γενική Συνέλευση στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Πειραιά το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 π.μ.

Τα θέματα που θα συζητηθούν στη συνέλευση είναι τα εξής:

1) Απολογισμός απεργιακών κινητοποιήσεων.

2) Τα ποσοστά κέρδους των τσιγάρων όπως αυτά προκύπτουν μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου 14/12/2010.

3) Νομοθετική παρέμβαση για θεσμοθέτηση ποσοστό κέρδους.

4) Νομοθετικές παρεμβάσεις για την περαίωση και την φορολόγηση μας.

5) Προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για το θέμα ποσοστού.

6) Καπνό-απαγόρευση.

7) Πρόταση για ποσοστό κέρδους στις κάρτες κινητής τηλεφωνίας και ενιαίο στάση από όλους μας μέχρι την επίτευξη του.

8) Πρόταση για μείωση των ενοικίων.

9) Παρέμβαση ώστε να μην υπάρξει αλλαγή στο καθεστώς που διέπει τα περίπτερα ως προς την έκδοση αδειών ( Νομαρχία - κατάργηση αντισυνταγματικού Νόμου για σύσταση εταιριών Ο.Ε Ε.Ε ).

10) Νομοθετικό κείμενο πωλουμένων προϊόντων με διεύρυνση καθώς επίσης και προτάσεις για νέα προϊόντα.

11) Νομοθετική παρέμβαση για θεσμοθέτηση ποσοστό κέρδους για ελληνικό τύπο.

12) Διάφορα.

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι είναι αναγκαία η απόλυτη συσπείρωση και επιτακτική η συστράτευση. Ο αγώνας πρέπει να είναι πολύ-επίπεδος, με ταυτόχρονη παρέμβαση νομική, κοινοβουλευτική. και με αγωνιστική προσπάθεια. Παράλληλα χρειάζεται διαπραγμάτευση και αναζήτηση με άλλες λύσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο πρόβλημα με την Διοίκηση του σωματείου της Αθήνας το οποίο,όπως αναφέρουν, δημιουργούσε στις προηγούμενες κινητοποιήσεις τους, παραπληροφόρηση και διασπαστικούς μηχανισμούς αγνοώντας τα πραγματικά προβλήματα σε βάρος του κλάδου ενώ συμπληρώνουν ότι το θέμα γι’ αυτούς έπρεπε να δρομολογηθεί διότι στο μεγάλο αγώνα που ξεκινούν χρειάζονται όσο το δυνατόν περισσότερους σύμμαχους και η πολυφωνία είναι πάτημα για όλα τα πεδία διαπραγμάτευσης.

Καλούν όλους τους προέδρους και τα μέλη των Δ.Σ. προκειμένου να καθορίσουν και να προγραμματίσουν τις ενέργειες τους.

Η παρουσία τους δε, κρίνεται απαραίτητη και παρακαλούν όπως η διανομή του σχετικού δελτίο τύπου να γίνει με την σφραγίδα του κάθε Σωματείου.


Αναβάλλεται η Πανελλήνια Συνάντηση Περιπτερούχων & Καπνοπωλών στον Πειραιά στις 30-1-2011


Η Ένωση Περιπτερούχων & Καπνοπωλών Πειραιά και Περιχώρων «Αγία Τριάς», ενημερώνει ότι αναβάλλεται η προγραμματισμένη Πανελλήνια Συνάντηση Περιπτερούχων & Καπνοπωλών, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά την Κυριακή 30-01-2011.

Ο λόγος της αναβολής είναι η διοργάνωση όμοιας συνάντησης, στον Πειραιά, υπό την αιγίδα της φερόμενης ως Ομοσπονδίας Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος.

Επειδή η κρισιμότητα της κατάστασης είναι τέτοια που δεν χωράνε κανενός είδους “παιχνίδια”, και θέλοντας να αποδείξουμε την πρόθεση μας για μια ανεξάρτητη συγκέντρωση με μόνο σκοπό την συζήτηση και την συνεννόηση για την από κοινού δράση ενάντια στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αναβάλλουμε την συνάντηση.

Λυπούμαστε για την εξέλιξη αυτή και παραμένουμε δίπλα σε όποιον υγιώς σκέπτεται και ανιδιοτελώς αγωνίζεται για τον κλάδο μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

πηγή: http://peripteras.blogspot.com/2011/01/30-1-2011.html

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Από την Κρήτη ξεκινά η απελευθέρωση της τιμής των τσιγάρων στα περίπτερα

 


Απελευθερώνεται η τιμή των τσιγάρων με πρωτοβουλία των περιπτερούχων της χώρας, οι οποίοι επιδιώκουν να έχουν αξιοπρεπή έσοδα από την πώλησή τους.
Η πρωτοβουλία ξεκινά από την Κρήτη και από τις 15 Φεβρουαρίου το πακέτο θα πωλείται 10 λεπτά ακριβότερα, καθώς η αναγραφόμενη τιμή θα θεωρείται ενδεικτική, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό.
Μετά από αγώνα 12 μηνών, οι περιπτερούχοι ζήτησαν τη στήριξη δικηγόρων, φοροτεχνικών και οικονομολόγων, από τους οποίους ζήτησαν να τους πουν τι ισχύει στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Με βάση σχετικό νόμο έχουν τη δυνατότητα να διαφοροποιήσουν εξωτερικά το πακέτο, τοποθετώντας μια ετικέτα στην οποία θα αναγράφονται τα αρχικά του σωματείου και το ποσό +0,10€, ώστε να φθάσουν στα νόμιμα ποσοστά βιωσιμότητας.


                          Πηγή: http://www.goodnet.gr/index.php?id=13,47301,0,0,1,0


Για την Πανελλήνια Συνάντηση Περιπτερούχων & Καπνοπωλών στον Πειραιά.

 




Η Πανελλήνια Συνάντηση στον Πειραιά την Κυριακή 30/01/2011 δεν γίνεται με σκοπό να δημιουργηθεί κανένα νέο θεσμικό όργανο.

Ομοσπονδίες υπάρχουν, σωματεία υπάρχουν και ο καθένας εντάσσεται εκεί που θεωρεί ότι είναι καλύτερα. Στην συνάντηση δεν θα μαζευτούμε για να λύσουμε τα συνδικαλιστικά μας αλλά να συζητήσουμε για το πως θα δράσουμε ώστε να επιτευχθεί λύση στο πρόβλημα της κερδοφορίας μας στα διατιμημένα προϊόντα.

Επιπλέον η συνάντηση δεν πραγματοποιείται για να μποϊκοτάρει οποιαδήποτε ενέργεια κανενός σωματείου όπως και δεν μπορεί να εμποδιστεί κάποιον να παραστεί. Αντιθέτως δημιουργεί την ευκαιρία να γίνει γνωστή η όποια κίνηση με ενδεχόμενο να βρει περισσότερους υποστηριχτές.

Το σωματείο του Πειραιά είναι ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης και για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις προσκλήθηκε ο τ. πρόεδρος του Ρεθύμνου για συντονιστής της συζήτησης, ο οποίος ως πρώην θεσμικός αλλά και πρώην συνάδελφος δεν έχει φιλοδοξίες για δημιουργία νέων συνδικαλιστικών οργάνων αλλά ούτε να καταλάβει κάποιο αξίωμα.

Ας σταματήσουν λοιπόν ορισμένοι να δημιουργούν εντυπώσεις για υποτιθέμενες μεθοδεύσεις και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Μην παραπληροφορούν τους συναδέλφους και κυρίως μην βλέπουν παντού εχθρούς. Εχθρός μας είναι μόνο τα προβλήματα.

Η Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί, με συμμετοχή που μέχρι σήμερα κρίνεται ικανοποιητική και θέλουμε να συνεχίσει να γεμίζει ο κατάλογος από ομιλητές κύριων τοποθετήσεων.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και δημόσια,

Προσκαλούνται όλοι, από Προέδρους Ομοσπονδιών και Σωματείων έως τον πιο απλό περιπτερά στην πιο ακριτική γωνιά της χώρας. Ιδιαίτερες, προσωπικές προσκλήσεις γιατί πρέπει να σταλούν;
               Πηγή:http://peripteras.blogspot.com/2011/01/blog-post_23.html

Οι Νεκροθάφτες των Περιπτερούχων είναι Παρελθόν

Σας παρουσιάζω τον απολογισμό του έργου των χειρότερων συνδικαλιστών που πέρασαν ποτέ από τον κλάδο των περιπτερούχων.
1. Παρέλαβαν ένα σωματείο στο οποίο ήταν ενεργά μέλη με σκοπό να διώξουν τον παλιό πρόεδρο ( Λάμπρης ) και αντί να επωφεληθούν από την πείρα του και από τα λάθη του ,προσπάθησαν όλα αυτά να τα καρπωθούν αυτοί.




2. Έφτιαξαν ένα κλαδικό περιοδικό (ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΟΣ) με σκοπό μόνο την αυτοπροβολή, την λασπολογία και την παραπληροφόρηση όλων των συναδέλφων του κλάδου μας.
Φυσικά είχαν και την ευχέρεια λόγω της φύσης του περιοδικού να εκμεταλλευτούν εμπορικά κέρδη πέραν όλων των διαφημίσεων ,και από διαφημίσεις καπνικών προϊόντων ,καθώς και από ¨χορηγίες¨.

3. Εκπροσωπούσαν τον κλάδο σε : καπνοβιομηχανίες, εταιρίες ζαχαρωδών, εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, πρατηριούχους, σε Υπουργεία και στην Βουλή, με σκοπό να επωφεληθούν αυτοί, και όχι ο κλάδος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που καμία συνάντηση δεν ήταν πετυχημένη προς όφελος του κλάδου.

4.Όλες τους οι κινήσεις και ο τρόπος που κινήθηκαν δεν αντιπροσώπευε τον κλάδο μας ,αφού ποτέ δεν είχαν ενημερώσει για τίποτα και όλα τα φτιάχνανε εν κρυπτώ.
Φυσικά πάντα με εντολές ανθρώπων που έχουν συμφέροντα από εμάς.

5.Εκμεταλλεύτηκαν και παρέσυραν διάφορα σωματεία της χώρας που είχαν άγνοια από  συνδικαλιστικά ζητήματα. Σκόρπισαν την διχόνοια σε όλα τα σωματεία της χώρας κάνοντας κλίκες και ¨μαΐμού ομοσπονδία¨ και σαμποτάρισαν απεργίες.
 
6.Από τις  αρχές του 2009 με μια "λανθασμένη" απόφαση του υπουργείου Οικονομικών οι περιπτερούχοι ζουν στα όρια τις φτώχειας. Κάποιοι έκλεισαν τα περίπτερα τους γιατί καταστράφηκαν, κάποιοι αρρώστησαν από την στεναχώρια τους, και πρόσφατα ένας συνάδελφος αυτοκτόνησε μη αντέχοντας τα χρέη. Οι νεκροθάφτες εκπροσωπούσαν τα θύματα (περιπτερούχους) ,σαν να πρόκειται για ένα κοπάδι πρόβατα που οδηγείται σε σφαγή.

Αυτά τα λίγα προς το παρόν κύριοι, κυρίες χωρίς να μπαίνουμε σε λεπτομέρειες.

                                                                                            

        
Πηγή: http://peripterouhos.blogspot.com/2011/01/blog-post_7882.html :