Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Αξιότιμοι κύριοι/ες βουλευτές,
       Με το συνταγματικό μου δικαίωμα ως Έλληνας πολίτης, αλλά και ως επαγγελματίας πολλών ετών στο λιανεμπόριο καπνικών,σας απευθύνω αυτή την ύστατη στιγμή την  ανοιχτή επιστολή, ώστε να γίνει κατανοητό από όλους σας το βάρος της ιστορικής σας ευθύνης που έχει όλο Ελληνικό Κοινοβούλιο (συμπολίτευση και αντιπολίτευση) για τον κλάδο μας (περίπτερα –καπνοπωλεία) .
       

Είναι αποκλειστικά στην δική σας ευθύνη η επιβίωση ή ο αφανισμός 40.000 οικογενειών .

       Ο υποφαινόμενος δεν έχει σπουδάσει σε κανένα πανεπιστήμιο του εξωτερικού ,ούτε έχει κανένα πτυχίο master. Έχει όμως πανεπιστημιακή μόρφωση και πολλά master από βιοπάλη ζωής από τα 13 του χρόνια.
       Αξιότιμοι κύριοι/ες βουλευτές....
       Είμαι σε θέση να γνωρίζω πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις σχετικά με ό,τι συμβαίνει στο κέντρο αποφάσεων αλλά και παρασκηνίου όλων των γεγονότων που έχουν συμβεί τον τελευταίο χρόνο.
       Πολλοί από εσάς με γνωρίζετε και προσωπικά.
       Συμμετείχα σε όλες τις υπουργικές συσκέψεις που είχε συγκαλέσει ο υφυπουργός Οικονομικών κύριος Δημήτριος Κουσελάς με όλους τους συναλλασσόμενους  φορείς.
      Με παρρησία λόγου σας λέω τούτα:
      Ο υφυπουργός Οικονομικών κ.Δ.Κουσελάς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του συγκεκριμένου Υπουργείου :    
      Γνωρίζουν όλη την αλήθεια ,είναι οι μόνοι που ασχολήθηκαν πολύ σοβαρά ,έχουν δουλέψει πολλές ώρες για το συγκεκριμένο θέμα ,έχουν πλήρη εικόνα και όλα τα επίσημα έγγραφα –ντοκουμέντα για το τι πραγματικά συμβαίνει στο καπνικό ζήτημα (καπνοβιομηχανίες –δίκτυο).
     Ο υφυπουργός κ.Δ.Κουσελάς κάνοντας την υπέρβαση σε αυτή  την δύσκολη εποχή για το τόπο ,μείωσε τον αναλογικό φόρο 2% ,μόνο με την προΰπόθεση όλο αυτό το ποσοστό να περιέλθει στο λιανεμπόριο.
     Ήταν πράγματι μια πράξη ανδρείας.
    Μάρτυρας εκ μέρους του Ελληνικού κοινοβουλίου ήταν ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, κύριος Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος παρίστατο επί τετράωρο σε όλη την διαδικασία της διαβούλευσης.
     Όλος ο κλάδος του λιανεμπορίου τον ευχαριστεί για την πολύτιμη βοήθεια που μας έχει προσφέρει μέχρι τώρα.
     Αξιότιμοι κύριοι βουλευτές,
     Όλοι  γνωρίζετε τα γεγονότα:
     Στην κύρια σχετική επερώτηση που κατέθεσε ως εισηγητής ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κύριος Θεόδωρος Καράογλου,δεν θεσμοθετήθηκε ποσοστό για το λιανεμπόριο,δεν ικανοποιήθηκε τότε το αίτημα μας.
      Αν ανατρέξει κανείς στα πρακτικά εκείνης της συνεδρίασης ,θα διαβάσει ότι για πρώτη φορά σύσσωμο το Ελληνικό κοινοβούλιο (συμπολίτευση και αντιπολίτευση) απαιτούσε λύση υπέρ των περιπτερούχων εδώ και τώρα.
      Λόγω πιέσεων που όλοι μας καταλαβαίνουμε από ποια κυκλώματα προέρχονται,αναβλήθηκε για λίγους μήνες η κατοχύρωση θεσμοθετημένου ποσοστού υπέρ του λιανεμπορίου καπνικών.
     Ο υφυπουργός Οικονομικών κ.Δ.Κουσελάς τελικώς κράτησε την υπόσχεση του και εισηγείται σήμερα την θεσμοθέτηση ποσοστών δικτύου.
      Είναι προς τιμήν του ,διότι το « δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».
      Σήμερα που γράφεται αυτή η ανοιχτή επιστολή ,υπάρχει λόγος και αιτία...Στις επόμενες μέρες  ,συζητείται στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής η επίμαχη παράγραφος (άρθρο 47 ,παράγραφος 6).
      Αυτή την ώρα συμβαίνουν τα εξής: 
      Υπάρχει μεγάλος “ντόρος” από διάφορες συντεχνίες και άνομα συμφέροντα, που χρόνια τώρα ποδηγετούν τον κλάδο  του λιανεμπορίου καπνικών και επιχειρούν την ύστατη στιγμή να αφαιρέσουν την συγκεκριμένη παράγραφο.
      Έξω στην “πιάτσα” του συγκεκριμένου κλάδου ,συμβαίνουν σημεία και τέρατα.Οι εκβιασμοί παίρνουν και δίνουν .Τα τηλέφωνα και οι πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις έχουν πάρει φωτιά.
      Έχουν επιστρατεύσει όλο τον μηχανισμό τους με στημένα άρθρα στα Μ.Μ.Ε. ,ξεθάψανε ακόμη και τον “ηθικό αυτουργό” κ. Μάνο ,να κάνει δηλώσεις ...ότι τάχα η επικείμενη τροπολογία είναι αντίθετη με την Ευρωπαΐκή νομοθεσία !!!
      Το θράσος και τα ψέματα του κυρίου Μάνου είναι απύθμενα, όπως και οι πράξεις του.Αν ανατρέξει κανείς στην αιτιολογική έκθεση της Βουλής εκείνης της εποχής για την κατάργηση του θεσμοθετημένου ποσοστού λιανεμπορίου ,θα διαπιστώσει πως ήταν μια καθαρά πολιτική απόφαση. 
      Εμείς ως κλάδος λιανεμπορίου καπνικών, δεν έχουμε αυτές τις δυνάμεις ,ούτε τους μηχανισμούς ,ούτε την οικονομική ευμάρεια που έχουν οι συγκεκριμένες συντεχνίες.Παλεύουμε για το δίκιο μας μόνο με την ψυχή μας και θέλω να απευθύνω ένα ερώτημα προς όλους εσάς τους εκπροσώπους του Ελληνικού λαού:
      ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΘΕΤΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΑΣ κ.κ.ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ;(Γιώργος Παπακωνσταντίνου ,Γιάννης Ραγκούσης ,Ευάγγελος Βενιζέλος ,Μιχάλης Χρυσοχοΐδης,Χάρης Καστανίδης,Χάρης Παμπούκης)
      Σας ικετεύουμε να μην υποχωρήσετε στην απόφαση σας ,να μην αλλάξετε τίποτα από το ποσοστό του λιανεμπορίου και αν ζητούν οι χονδρέμποροι κάτι παραπάνω ,να το δώσετε από τo μερίδιo των καπνοβιομηχανιών.
      Κλείνοντας την επιστολή μου και απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό της χώρας, σε όλους τους αρχηγούς και την γενική γραμματέα των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αλλά και ειδικότερα στους 300 της Βουλής,
      Τους καλώ: Να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να γράψουν ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ –ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ.
     Αξιότιμοι κύριοι/ες βουλευτές ,
     Όταν εσείς συναλλάσσεστε καθημερινά με τα περίπτερα,θέλετε να εισπράττετε ένα χαμόγελο και ένα μεγάλο ευχαριστώ από ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν πάνω από 18 ώρες την ημέρα,ως “εισπράκτορες” του Ελληνικού Δημοσίου.
     Θωρακίστε νομικά το περίπτερο, σώστε την κουλτούρα και τον πολιτισμό της πατρίδος μας.
     
      Μετά τιμής,
    


Γεώργιος Δούκας

 
ΠΗΓΗ:synpeka.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου