Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ρύθμιση - «ανάσα» για τα τέλη των περιπτέρων στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης

«Ανάσα» στους 680 ιδιοκτήτες και ενοικιαστές περιπτέρων στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης δίνει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που προβλέπει παράταση στην καταβολή των τελών χρήσης και δυνατότητα καταβολής τους σε δόσεις. Οπως έγινε γνωστό, τα τέλη χρήσης των περιπτέρων για το 2011, που ανέρχονται κατά μέσο όρο σε 1.350 ευρώ, έπρεπε να έχουν προπληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010, ενώ στη συνέχεια προβλέπεται πρόστιμο που ανέρχεται σε 5% επί του ποσού για κάθε μήνα καθυστέρησης. Με την απόφασή του ο δήμος δίνει τη δυνατότητα στους περιπτερούχους να μπουν στη ρύθμιση μέχρι τις 31 Μαρτίου και να αποπληρώσουν σε δόσεις τα τέλη χρήσης, με όριο αποπληρωμής την 31η Μαΐου.
Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ενοικιαστών Περιπτέρων Θεσσαλονίκης «ευχαριστεί το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης για την άμεση επίλυση του προβλήματος της καταβολής των τελών χρήσης των περιπτέρων για το έτος 2011, δίνοντας παράταση, καθώς επίσης και τη δυνατότητα καταβολής αυτών σε δόσεις. Η απόφαση αυτή του δήμου δίνει μια οικονομική ανάσα στο δοκιμαζόμενο κλάδο μας και ευελπιστούμε σε ανάλογες αποφάσεις οι

Νέες κινητοποιήσεις από εστιάτορες για να επιστρέψουν τα τασάκια στα καταστήματα

Αντιδρούν στον αντικαπνιστικό νόμο

Νέες κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο προαναγγέλλουν οι ιδιοκτήτες καφέ-μπαρ που αντιδρούν στον αντικαπνιστικό νόμο. 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, «βλέπει» κενά στους ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αστυνομία, όπου υπάρχει, μετά τις 9 το βράδυ δεν είναι σε λειτουργία. Επίσης, πολλοί δήμοι δεν έχουν Δημοτική Αστυνομία, ενώ υπάρχουν και δήμοι με πολύ περιορισμένες δυνάμεις.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι σε λίγο χρονικό διάστημα θα αρχίσουν ελέγχους και οι επιθεωρητές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και 40 ελεγκτές που ανήκουν στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας.

Για ακόμη μία φορά το Συντονιστικό Επαγγελματιών Cafe-Bar-Resto ξεκινάει γύρο κινητοποιήσεων και ξεκαθαρίζει πως δεν είναι υπέρ του καπνίσματος, αλλά υπέρ του δικαιώματος της επιλογής.

Στο πλευρό τους βρίσκεται και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), τονίζοντας ότι ο κλάδος παρουσιάζει μεγάλη μείωση του τζίρου από την απαγόρευση του καπνίσματος και τα πρόστιμα.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν από κοινού πανελλαδική συγκέντρωση αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» παρουσία πολλών ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων που αντιτίθενται στον αντικαπνιστικό νόμο. Εκεί, μεταξύ άλλων, θα καθοριστεί και το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΕΝΩΣΕΙΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ – ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ – ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ


Αγαπητέ  συνάδελφε /σα
Η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος σε συνεργασία με της Συνεργαζόμενες Συμμετέχουσες Ενώσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα  θα  πραγματοποίηση  έκτακτη Γενική Συνέλευση  στην  αίθουσα  Επιμελητήριου του Πειραιά  τo Σάββατο 5 Φεβρουαρίου  Αγ. Κωνσταντίνου 3
και ώρα 12:00 π. μ. προκειμένου να αποφασίσουμε για την παραπέρα  κλιμάκωση και την πορεία  του  αγώνα που  θα  ακολουθήσουμε. Τα θέματα είναι τα εξής:
1)   Απολογισμός απεργιακών κινητοποιήσεων.
2)   Τα ποσοστά  κέρδους  των τσιγάρων όπως αυτά  προκύπτουν  μετά την
      ψήφιση του  νομοσχεδίου   14/12/2010.
3)   Νομοθετική  παρέμβαση  για  θεσμοθέτηση   ποσοστό κέρδους.
4)   Νομοθετικές παρεμβάσεις για την  περαίωση  και  την φορολόγηση  μας.
5)   Προσφυγή  στην  Επιτροπή  Ανταγωνισμού για το θέμα ποσοστού.
6)   Καπνοαπαγόρευση.
7)   Πρόταση  για  ποσοστό κέρδους στις κάρτες κινητής τηλεφωνίας και   
      ενιαίο  στάση   από όλους  μας  μέχρι την επίτευξη του.
8)   Πρόταση  για  μείωση  των ενοικίων.
9)   Παρέμβαση  ώστε  να μην υπάρξει  αλλαγή  στο καθεστώς  που  διέπει 
      τα  περίπτερα  ως προς  την  έκδοση  άδειών ( Νομαρχία κατάργηση
       αντισυνταγματικού  Νόμου  για  σύσταση  εταιριών  Ο.Ε.  Ε.Ε ).
10)   Νομοθετικό  κείμενο  πωλουμένων  προϊόντων με διεύρυνση  καθώς
            επίσης  και  προτάσεις για  νέα  προϊόντα.
11)  Νομοθετική  παρέμβαση  για  θεσμοθέτηση   ποσοστού κέρδους για το
        ελληνικό τύπο.
12)  Διάφορα.
Αγαπητοί συνάδελφοι όλοι είστε γνώστες των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως κλάδος. Η αναγκαιότητα της απόλυτης συσπείρωσης και συστράτευσης είναι επιτακτική. Ο αγώνας πρέπει να είναι πολύ επίπεδος, με ταυτόχρονη παρέμβαση νομική, κοινοβουλευτική. και αγωνιστική προσπάθεια, παράλληλα χρειάζεται διαπραγμάτευση και αναζήτηση  με άλλες λύσεις. Από νέα τιμολόγηση των εταιριών δείχνουν καθαρά τις προθέσεις τους οι  καπνοβιομηχανίες. Εμείς από  την αρχή
είχαμε επισημάνει ότι εάν δεν υπάρξει  θεσμοθέτηση σε  καμία  περίπτωση  οι  καπνοβιομηχανίες δεν μας θα επέστρεφαν τα ποσοστά κέρδους που είχαμε στα τέλη του  2009. Πλην όμως πριν την  νέα τιμολόγηση δεν μπορούσε κανείς να πραγματοποίηση οποιαδήποτε  ενέργεια  η παρέμβαση. Εκτός αυτού το μεγάλο πρόβλημα που μας ταλάνισε ήταν η Ένωση της Αθήνας δημιουργώντας στις προηγούμενες κινητοποιήσεις παραπληροφόρηση  και δημιούργησε  διασπαστικό  μηχανισμό  αγνοώντας τα πραγματικά  προβλήματα  σε βάρος  του κλάδου μας,  ήταν θέμα για μας και έπρεπε να δρομολογηθεί. Διότι στο μεγάλο αγώνα που ξεκινάμε χρειάζεσαι όσο το δυνατόν περισσότερους σύμμαχους η δε πολυφωνία είναι πάτημα για όλα τα πεδία διαπραγμάτευσης. Μετά την τελευταία  μας μεγάλη  απεργιακή κινητοποίηση και την απεργία πείνας στις 22 Οκτωβρίου και την ουσιαστική παρέμβαση που έγινε στους εισηγητές κομμάτων από 9 Δεκεμβρίου έως της 14 Δεκεμβρίου ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου βάλαμε  παρακαταθήκη  την υποστήριξη του κλάδου μας από όλα τα πολιτικά κόμματα  που είναι γνώστες  της μεγάλης αδικίας που έχουμε υποστεί. Συνάδελφοι πρέπει να πάρουμε ριζικές αποφάσεις και φυσικά πρέπει να φέρετε και τις δικές σας προτάσεις προκείμενου να υπάρξει μια ενιαία φωνή. Μόνο τότε μπορούμε να έχουμε βάσιμες ελπίδες για κάτι καλύτερο. Τα περιθώρια  υπομονής όλων μας έχουν εξαντληθεί πρέπει να βρούμε τον τρόπο  για να βγούμε από το αδιέξοδο. Η Κυβέρνηση από την πλευρά της για το μόνο που ενδιαφέρετε είναι να συγκεντρώσει χρήματα, οι καπνοβιομηχανίες από την άλλη αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η διατήρηση των μεριδίων αγοράς, αυτό όμως που ενδιαφέρει εμάς συνάδελφοι είναι η βιωσιμότητα και η επιβίωση των οικογενειών μας και το φρενάρισμα στον αφανισμό των περιπτέρων.
Για αυτό και είναι απόλυτη ανάγκη η παρουσία όλων των προέδρων, ή μελών του Δ/Σ προκειμένου να καθορίσουμε και να προγραμματίσουμε  πρακτικά της ενέργειες μας.
Αγαπητέ  συνάδελφε /σα, Όλοι  μαζί  μπορούμε  να γιγαντώσουμε  τις  οποίες  αποφάσεις  πάρουμε  για το  καλό  του  συνόλου  του  κλάδου. Η  παρουσία σας  κρίνετε απαραίτητη.
Πρόταση μας ήταν και  είναι  η αξιοπρεπή διαβίωση με θεσμοθετημένο ποσοστό κέρδους το 8,2%. Θα αγωνιστούμε  για μια δίκαια  και οριστική λύση.
 
                                 Με  συναδελφικούς  χαιρετισμούς
          Ομοσπονδία    Περιπτερούχων  Καπνοπωλών Ελλάδος   
                                      Συντονιστική  Επιτροπή  Αγώνα.
                     Συνεργαζόμενες Συμμετέχουσες Ενώσεις.

Η Θέση του Σωματείου Κρήτης για την Πανελλαδική Συνέλευση στις 5-2-2011

Στις 15-2-2011 θα μας δουν ενωμένους με το επαναστατικό 0,10Λ, θα το νιώσουν καλα.
Αν δουν 20 σωματεία, περιπτεράδες & καπνοπώλες από όλη την Ελλάδα στα Μ.Μ.Ε. στο σωματείο Κρήτης!!
Που έχει 7,000 σημεία θα έρθουν τα πάνω κάτω!! Όταν μας δουν ενωμένους !!! Εκείνη την ημέρα, μόνο τότε θα κάνουν αυτό που πρέπει...!!
Και να γνωρίζετε Συναδελφοι, οτι λάθη το σωματείο Κρήτης δεν κάνει, τα έγγραφα που θα σταλούν σε άπαντες θα είναι τόσο καλά τεκμηριωμένα που δεν θα σηκώνουν αντίρρηση από κανέναν!!!
Χωρίς ομοσπονδίες και φανφάρες που μας έχουν κουράσει όλους... και που θα έχετε καταλάβει όλοι, οτι προσπαθούν να μας μαντρώσουν στην Αθήνα για να παίξουν τα δικά τους παιχνίδια ξανά..!!
ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ!!! ΣΤΙΣ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ!! ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ !!!

Πρόσκληση της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδας ( Ο.Π.Κ.Ε.)

Πρόσκληση της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδας ( Ο.Π.Κ.Ε.) σε όλους τους περιπτερούχους και τα σωματεία και τις συλλογικότητες για Γενική Συνέλευση το Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 12.00 στο Επιμελητήριο Πειραιά, Αγίου Κωνσταντίνου 3, με κύριο  θέμα την κλιμάκωση και υλοποίηση των κινητοποιήσεων τους .

Λουκέτα σε περίπτερα, ψιλικά

«Βροχή» λουκέτων, που αναμένεται να συνεχιστεί με την ίδια ένταση και στη διάρκεια του 2011, έπληξε πέρσι στο νομό Θεσσαλονίκης τον κλάδο των περιπτερούχων, των καταστημάτων ψιλικών και των καπνοπωλών, με τους επαγγελματίες να αδυνατούν, πλέον, λόγω της κρίσης να καλύψουν ακόμη και πάγια έξοδα.

Ήδη, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η Ένωση των επαγγελματιών του κλάδου από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, «το προηγούμενο έτος 300 συνάδελφοί μας έχουν βάλει λουκέτο στα καταστήματα ψιλικών και στα περίπτερά τους», σε ένα σύνολο 2.500 σημείων πώλησης. Κύρια αιτία για την εξέλιξη αυτή, που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στο προσεχές 12μηνο άλλους περίπου 300 επαγγελματίες στο να κατεβάσουν τα ρολά των επιχειρήσεών τους, αποτελεί η δραστική μείωση της κερδοφορίας στα προϊόντα καπνού, στις κάρτες τηλεφωνίας και στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών.
Ενδεικτικό της ιδιαίτερα δεινής κατάστασης που έχει περιέλθει ο κλάδος είναι και το γεγονός ότι -σύμφωνα με την Ένωση- μόνο περίπου το 20% των περιπτερούχων και ιδιοκτητών καταστημάτων ψιλικών προσήλθε στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να καταβάλει εφάπαξ το ποσό των περίπου 1.000 - 1.400 ευρώ (ανάλογα με τα τετραγωνικά) που αναλογεί στην έκδοση ετήσιας άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου, για την τοποθέτηση ψυγείων, stands κ.λπ.

Πηγή:http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=94873159

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις οι καπνοπώλες περιπτερούχοι

Τη δυνατότητα υποβολής μαζικών αγωγών ''εναντίον όσων παίζουν παιχνίδια με τις τιμές και τα ποσοστά κέρδους των περιπτερούχων καπνοπωλών για τα διαφυγόντα κέρδη τους (τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ)'' σχεδιάζει η Επιτροπή Αγώνα Περιπτερούχων - Καπνοπωλών Νομού Αττικής όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδας (Ο.Π.Κ.Ε.) έχει απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους περιπτερούχους και τα σωματεία για γενική συνέλευση το Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 12.00 στο Επιμελητήριο Πειραιά, με κύριο θέμα την κλιμάκωση και υλοποίηση των κινητοποιήσεών του κλάδου.
Οι δράσεις στις οποίες θα προσφύγει ο κλάδος πριν προχωρήσει σε μαζικές αγωγές, όπως σημειώνει, θα είναι: η δημοσιοποίηση στοιχείων για την ικανοποίηση από την κυβέρνηση των απαιτήσεων των καπνοβιομηχανιών σχετικά με τη διαμόρφωση της τιμής των τσιγάρων και διατύπωση αιτήματος έρευνας του θέματος των ποσοστών του κλάδου στην ελληνική επιτροπή ανταγωνισμού, στην ευρωπαϊκή επιτροπή και σε όλα τα διεθνή όργανα. Θα γίνει ενημέρωση όλων των πολιτικών κομμάτων και αίτημα για άμεση νομοθετική πρωτοβουλία για την κατοχύρωση των ποσοστών του κλάδου και άσκηση πίεσης για επερώτηση Ελλήνων ευρωβουλευτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ώστε τα ευρωπαϊκά όργανα να λάβουν θέση για τις στρεβλώσεις της ελληνικής αγοράς των καπνικών.
Τέλος σχεδιάζεται να αποφασιστούν απεργιακές κινητοποιήσεις και ''εμπορικά αντίμετρα μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιών αιτημάτων μας'' όπως σημειώνει ο κλάδος. Πηγή: ΑΠΕ