Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών υπό τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Κουσελά με θέμα τη συρρίκνωση των ποσοστών του κέρδους μας ...στα καπνοβιομηχανικά προϊόντα. Κατά τη συνάντηση αυτή, παρότι προτάθηκε από την Πολιτεία μία οριακή μείωση της φορολογίας προς όφελος των περιπτερούχων, όλοι οι φορείς που συμμετείχαν αρνήθηκαν να εγγυηθούν την αποκατάσταση των ποσοστών του κέρδους μας.
Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί και τα προσχήματα έχουν τελειώσει. Είναι ώρα ο καθένας μας χωριστά να βροντοφωνάξει ότι το περίπτερο δεν μπορεί να περιμένει.
Σε αυτήν την κρίσιμη καμπή που είναι ανάγκη ο καθένας μας να αγωνιστεί για την επαγγελματική του αξιοπρέπεια, η διορισμένη από το Πρωτοδικείο Διοίκηση του σωματείου της Αθήνας κρίνει ότι οι κινητοποιήσεις πρέπει να μπλοκαριστούν. Επιδιώκει ρόλο προνομιακού και αποκλειστικού συνομιλητή, όταν μας αντιμετωπίζουν ως επαίτες. Αντιμετωπίζει την λύση των προβλημάτων μας ως ευκαιρία για αυτοπροβολή και επίλυση των συνδικαλιστικών της προβλημάτων με άλλους φορείς του κλάδου. Ασχολείται μόνο με τις αλλαγές που θα γίνουν στη φορολογία, χωρίς να επιμένει να δοθούν εγγυήσεις για την αποκατάσταση των ποσοστών μας. Δε θέλει τη φωνή του καθενός μας κοντά της. Αποσιωπά τις κινητοποιήσεις αποδυναμώντας την φωνή του καθένα μας. Κρύβει ότι την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου θα συζητηθεί το θέμα μας στην Ολομέλεια της Βουλής μετά από επερώτηση και είναι αυτή η στιγμή που όλοι πρέπει να βρισκόμαστε εκεί για να απαιτήσουμε το δίκιο μας. Λησμονεί ότι η απεργία είναι αναγκαία για να είμαστε όλοι μας εκεί.
Αποκρύπτει επιμελώς ότι δεν συγκάλεσε γενική συνέλευση του σωματείου για να γίνουν εκλογές και να πάρουν απόφαση για το μέλλον τους όλοι οι συνάδελφοι. Η διοίκηση των Αθηνών έχει συνταχθεί με τα συμφέροντα ορισμένων καπνοβιομηχανιών και δεν υποστηρίζει τη νομοθετική κατοχύρωση ελάχιστου ποσοστού κέρδους 8% στην λιανική τιμή κάθε καπνοβιομηχανικού προϊόντος.
Γιατί δεν μπορούμε να παλεύουμε για την μείωση της φορολογίας για να ευνοηθούν άλλοι και εμείς να μείνουμε στα ίδια. Γιατί αν δεν ακουστούμε εμείς, ποιοι άλλοι θα μας σώσουν; Γιατί αν δεν ακουστεί η φωνή όλων μας, ποιος θα μας πάρει σοβαρά;
Άμεση συμπαράσταση στους απεργούς συναδέλφους.
Όλοι στη συγκέντρωση Μητροπόλεως & Πλατείας Συντάγματος για πορεία προς τη Βουλή την 22 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 11.30 για να απαιτήσουμε αυτά που μας ανήκουν.
Νομοθετική κατοχύρωση ελάχιστου ποσοστού κέρδους 8% στην λιανική τιμή κάθε καπνοβιομηχανικού προϊόντος.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου