Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ
&
ΤΡΙΗΜΕΡΗΣ  ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Μετά την συνάντηση  που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010 στο Υπουργείο  Οικονομίας & Οικονομικών παρουσία όλων των πλευρών (Καπνοβιομηχανία – πρατηριούχοι, αντιπρόσωποι –περιπτερούχοι, καπνοπώλες και  του Υφυπουργού κ. Σαχινίδη και των συνεργατών του)  η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος (Ο.Π.Κ.Ε.), σε ένδειξη  καλής θέλησης  μέχρι  επιλύσεως  του  θέματος,  ανέστειλε   προσωρινά  την προγραμματισμένη απεργία πείνας για την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010 και  την 48η πανελλαδική  απεργία για Πέμπτη 9 &  Παρασκευή  10  Σεπτεμβρίου 2010.
Μετά τον ανασχηματισμό που προέκυψε, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υφυπουργού κ. Φίλιππου Σαχινίδη στο Κρατικό Ραδιόφωνο της ΝΕΤ για εξασφάλιση ενός εύλογου ποσοστού κέρδους με καθορισμό χρονοδιαγράμματος στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, οι αρμοδιότητες μεταφέρθηκαν στον Υφυπουργό κ. Δημήτριο Κουσελά. Σε συνάντηση που είχαμε με το Γενικό Γραμματέα του Υφυπουργού στις 28 Σεπτεμβρίου 2010 μας διαβεβαίωνε ότι είχε γνώση του θέματος και θα προχωρούσε ακολουθώντας τον αρχικό προγραμματισμό.
    Σήμερα, μαθαίνουμε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου ότι ο φάκελος  βρίσκεται στα χέρια του Υπουργού κ. Γεώργιο  Παπακωνσταντίνου και ότι αυτός θα καθορίσει την έκβαση στο θέμα του ποσοστού κέρδους. Επίσης στο θέμα της περαίωσης  εμείς ως Ομοσπονδία αλλά και  η ΓΣΕΒΕΕ ζητήσαμε να ενταθούμε στις ειδικές κατηγορίες, έμπορος προϊόντων καπνοβιομηχανίας  χονδρικώς, και να συμπεριληφθούν και τα περίπτερα  με συντελεστή τρία τοις χιλίοις (3%οο).  Την Παρασκευή  1 Οκτώβριου  πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην παραλία του  Βόλου  για την έναρξη της εφαρμογής του νόμου της ολικής απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους ( σας αποστέλλουμε και το ψήφισμα το οποίο έχει κατατεθεί προς όλους τους εμπλεκομένους  φορείς.)
   Για όλους  τους προαναφερόμενους λόγους και  επειδή η αγωνία όλων των συναδέλφων έχει κορυφωθεί και θέλοντας να πιέσουμε ακόμα περισσότερο, προκηρύσσουμε νέα απεργία πείνας και  τριήμερη  απεργιακή κινητοποίηση  την Παρασκευή 22/10  Σάββατο  23/10  και  Κυριακή  24 Οκτωβρίου 2010. 
Παράλληλα  καλούμε όλες τις ενώσεις-σωματεία να πάρουν  αποφάσεις και να  στηρίξουν με την  συμμετοχή τους και την  παρουσία τους στις 22 Οκτωβρίου 2010 στην Αθήνα στις 10:00 π.μ. όπου ξεκινά  ο μεγάλος απεργιακός αγώνας των Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος.
  Οι συνάδελφοι  που συμμετέχουν μέχρι τώρα στην απεργία πείνας είναι:  
Κώστας Κόγιας Πρόεδρος της ΟΠΚΕ και Πρόεδρος Ν. Μαγνησίας,   
Γκουβίνας  Βασίλειος  Γεν. Γραμματέας της ΟΠΚΕ και Πρόεδρος του Πειραιά,
Αλεξανδρής Αθανάσιος Αντιπρόεδρος της ΟΠΚΕ και Πρόεδρος Ν. Λαρίσης,  
Νάκος Κώστας  Μέλος της ΟΠΚΕ  και  Πρόεδρος  Ν.  Τρικάλων , 
Παπαχαρίση Εύη  Μέλος της  ΟΠΚΕ  και  ταμίας του  Δ/Σ  Ν. Τρικάλων, 
Δήμος Ηλίας  Μέλος  της  ΟΠΚΕ  και  Πρόεδρος Ν. Καρδίτσας,
Γιαννάκος Βασίλειος μέλος Δ/Σ Ν. Καρδίτσας,
Βασιλειάδης Σωτήριος Πρόεδρος  Ν.  Ξάνθης,
Λίαπη Ξανθή  Πρόεδρος  Θήβας,
Μητάς  Δήμος  Πρόεδρος  Λειβαδιάς,
Στα δίκαια αιτήματα μας συντάσσονται μέχρι τώρα 70 πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια & τριτοβάθμια συνδικαλιστικά Όργανα.
    Αγαπητοί συνάδελφοι, την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 14:00 μ.μ. η Ο.Π.Κ.Ε. θα πραγματοποιήσει έκτακτη Γενική Συνέλευση στο Επιμελητήριο Λάρισας, Παπακυριαζή 44 και σας καλούμε να παρευρεθείτε.
Αγαπητοί συνάδελφοι & φίλοι,
   με τις  προτάσεις μας ζητούσαμε και ζητάμε να υπάρξει καθορισμός ποσοστού κέρδους  του 8,2%, είτε με την απελευθέρωση της τιμής, είτε με την επαναφορά του  Ν. 2127/93, είτε με την επαναφορά της μείωσης του Ε.Φ.Κ. από 67% στο  60%, είτε με την συνολική  μείωση  της φορολογίας  από το 85,7% στο 78%, είτε με όποιο τρόπο επιλέξει το υπουργείο. Όποια πρόταση από τις τέσσερις προαναφερόμενες και να νομοθετηθεί θα δώσει  μια μικρή οικονομική ανακούφιση.  Εμείς αρνούμαστε να εργαζόμαστε  18 έως 24 ώρες ημερησίως για μεροκάματα  πείνας. Το μόνο που μας έχει απομείνει είναι να αγωνιστούμε προκειμένου να σώσουμε τις επιχειρήσεις μας μέσα από τις οποίες συντηρούμε τις οικογένειες μας. Αγωνιζόμαστε για να μην μείνουμε άνεργοι, και  για  το δικαίωμα της εργασίας που δεν μπορεί να μας το στερήσει κανείς. Αρνούμαστε να επιδοτήσουμε τα καπνοβιομηχανικά προϊόντα και τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας.
Αγαπητοί συνάδελφοι & φίλοι, ξεκινάμε τον μεγάλο μας απεργιακό αγώνα  με απεργία  πείνας την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010 έξω από το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών. Την Παρασκευή 22/10  Σάββατο  23/10  και  Κυριακή  24 Οκτωβρίου 2010. θα πραγματοποιήσουμε τριήμερη Πανελλαδική Απεργία. 
Αγωνιζόμαστε για:
Να μην είμαστε ζητιάνοι  στην δουλειά μας.
Να μην αφανιστούμε ως κλάδος.
Να μην αγοράζουμε κάρτες κινητής τηλ/νίας 9,82€ και τις πουλάμε 10€
Να μην αγοράζουμε τσιγάρα 2,94€ και πουλάμε 3€
Να μην ζούμε με τον εφιάλτη της  φτώχειας.
Να μην υπερχρεωθούμε και άλλο στο τραπεζικό σύστημα.
Να μην γίνει  εφιάλτης το δικαίωμα της επιβίωσης.
Να μην  βάλουν ταφόπλακα στις επιχειρήσεις μας. 
Γιατί αργοπεθαίνουμε ως  άμισθοι φοροεισπράκτορες.
Αγαπητοί, Συνάδελφοι & φίλοι, σας καλούμε να στηρίξετε με την παρουσία σας την μεγάλη  προσπάθεια της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων Καπνοπωλών  Ελλάδος. Ο καθημερινός εφιάλτης της αβεβαιότητας, αγαπητοί συνάδελφοι, πρέπει  επιτέλους να  εκλείψει.  Αγωνιζόμαστε  για μια δίκαιη και οριστική  λύση.  
   Συνάδελφοι  &  φίλοι,
Όλοι  στην Αθήνα  Τετάρτη
22 Οκτωβρίου  2010   έξω από το
Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών
Μητροπόλεως & Πλατεία Συντάγματος
Απεργία  Πείνας 
ΟΧΙ  ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ  ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΚΑΠΝΟΠΩΛΗ.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.
ΦΤΑΝΕΙ  ΠΙΑ  Ο  ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ  ΟΛΩΝ.
ΔΕΝ  ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ  ΣΕ  ΚΑΝΕΝΑΝ  ΝΑ  ΜΑΣ  ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΕΙ.
ΜΗΝ ΔΙΑΛΥΕΤΕ  ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΤΟΥ ΑΜΙΣΘΟΥ<< ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ>>.
ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙ  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΕΣ  ΕΝΩΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου