Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Φορολογηση καπνοβιομηχανικων προιοντων

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΨΙΛΙΚΩΝ – ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ
& ΕΝΟΙΚ. ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
mail : iakovou.kon@hotmail.com
Τηλ : 6947128628


 ΠΡΟΣ

                   1) Υπουργό Οικονομικών                Κος Γεώργιο Παπακωνσταντίνου

                   2) Υπουργό Οικονομιας                   Κος Μιχαλη Χρυσοχοιδη

3) Υφυπουργός Οικονομικών      Κος Φίλιππος Σαχινίδης
4) Υφυπουργός Οικονομικών      Κος Δημητρης κουσελας
5) Μ.Μ.Ε.

Θέμα: Φορολόγηση καπνοβιομηχανικών Προϊόντων



Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,


Με την παρούσα φέρνουμε στην προσοχή σας σοβαρές πτυχές των επιπλοκών που προκλήθηκαν από τη νέα φορολόγηση των καπνικών προϊόντων, και ιδιαίτερα, σε σχέση με την βιωσιμότητα των καταστημάτων ψιλικών και περιπτέρων .
Καθώς επεξεργάζεστε λύσεις για το πρόβλημα, παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τα εξής:
Η όποια μείωση του αναλογικού φόρου δεν θα εξασφαλίσει από μόνη της τη βιωσιμότητα του κλάδου της μικρής λιανικής, εάν δεν θεσμοθετηθεί.
 Με την υπάρχουσα φορολογία, οι καπνοβιομηχανίες έχουν τη δυνατότητα να ορίζουν οποιαδήποτε ανώτατη τιμή καθώς και να πωλούν την ίδια μάρκα τσιγάρων σε διαφορετικές τιμές.
Για παράδειγμα, διατίθενται τα τσιγάρα Ρrince σε σκληρό πακέτο με ονομαστική λιανική τιμή 3,80 ΕΥΡΩ, αλλά και τα τσιγάρα Ρrince σε μαλακό πακέτο με ονομαστική λιανική τιμή 3,00 ΕΥΡΩ.
 Όπως είναι φανερό, η θεσμοθέτηση του ελάχιστου ποσοστού κέρδους 8,2% για τη μικρή λιανική είναι μονόδρομος προκειμένου να εξαναγκάσει τις καπνοβιομηχανίες να συνυπολογίζουν το ποσοστό αυτό όταν ορίζουν ανώτατες τιμές πώλησης των τσιγάρων.
 Μόνο με αυτό τον τρόπο οι καπνοβιομηχανίες θα αυξήσουν την ονομαστική τιμή των τσιγάρων και μόνο έτσι θα διασφαλιστούν τα προσδοκώμενα έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο.
Κάθε άλλη λύση θα είναι μεσοβέζικη και προσωρινή.
Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε καταθέσει όλα τα σχετικά έγγραφα στους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου και παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη την εισήγησή τους.
Θέλουμε την άμεση απάντηση σας για να αποφύγουμε τις καταστροφικές συνέπειες στα σημεία λιανικής  πώλησης  βιομηχανοποιημένων  καπνών  τον καταστημάτων ψιλικών και περιπτέρων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου