Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Νέα για το καπνικό που μας καίει:Μ.Μ.Ε. - Βουλευτές κοινοβουλίου

ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟ:
ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΨΙΛΙΚΩΝ – ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ
& ΕΝΟΙΚ. ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
mail : iakovou.kon@hotmail.com
Τηλ : 6947128628

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προς
Μ.Μ.Ε.
Βουλευτές κοινοβουλίου
Χθες Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010 στο Υπουργείο Οικονομικών, παρουσία του Υφυπουργού κ. Κουσελά Δημήτριου έγινε συνάντηση όλων τον εμπλεκόμενων φορέων για να δοθεί λύση στο πρόβλημα της κερδοφορίας του εμπορικού δικτύου πώλησης των καπνικών προϊόντων, δυστυχώς όμως δεν βρέθηκε.
Ανταλλάχτηκαν απόψεις, ετέθησαν προτάσεις και παρουσιάστηκε επίσημη αλληλογραφία, από πλευράς λιανοπωλητών, με την Γενική Διεύθυνση Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία αναφέρεται ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό κώλυμα από την ευρωπαϊκή νομοθεσία ώστε το Κράτος να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των λιανοπωλητών όταν αυτοί είναι σε μειονεκτική θέση έναντι των άλλων εμπλεκομένων μερών στην παραγωγή, διακίνηση και πώληση των καπνοβιομηχανιών προϊόντων.
Ορίστηκε νέο ραντεβού την Δευτέρα 25-10-2010 και εφόσον δεν υπάρξει συναινετική λύση στο πρόβλημα το υπουργείο δήλωσε ότι θα νομοθετήσει και χωρίς την σύμφωνη γνώμη των εμπλεκομένων μερών.
Επί προσθέτως να σας ενημερώσουμε ότι την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 10:00 στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται εκτάκτως κύρια επερώτηση για κατοχύρωση θεσμοθετημένου ποσοστού κερδοφορίας στα καπνικά προϊόντα, για τους λιανοπωλητές.
Ελπίζουμε ότι το Υπουργείο έχει κατανοήσει το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και θα ανταποκριθεί στο αίτημα μας, νομοθετώντας ελάχιστη προμήθεια 8,2% επί της αναγραφόμενης λιανικής τιμής των συσκευασιών των βιομηχανοποιημένων καπνικών.
Θεσσαλονίκη 20-10-2010
Με τιμή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΙΑΚΩΒΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΟΛΓΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου