Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΕΝΩΣΕΙΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ – ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ – ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ


Αγαπητέ  συνάδελφε /σα
Η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος σε συνεργασία με της Συνεργαζόμενες Συμμετέχουσες Ενώσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα  θα  πραγματοποίηση  έκτακτη Γενική Συνέλευση  στην  αίθουσα  Επιμελητήριου του Πειραιά  τo Σάββατο 5 Φεβρουαρίου  Αγ. Κωνσταντίνου 3
και ώρα 12:00 π. μ. προκειμένου να αποφασίσουμε για την παραπέρα  κλιμάκωση και την πορεία  του  αγώνα που  θα  ακολουθήσουμε. Τα θέματα είναι τα εξής:
1)   Απολογισμός απεργιακών κινητοποιήσεων.
2)   Τα ποσοστά  κέρδους  των τσιγάρων όπως αυτά  προκύπτουν  μετά την
      ψήφιση του  νομοσχεδίου   14/12/2010.
3)   Νομοθετική  παρέμβαση  για  θεσμοθέτηση   ποσοστό κέρδους.
4)   Νομοθετικές παρεμβάσεις για την  περαίωση  και  την φορολόγηση  μας.
5)   Προσφυγή  στην  Επιτροπή  Ανταγωνισμού για το θέμα ποσοστού.
6)   Καπνοαπαγόρευση.
7)   Πρόταση  για  ποσοστό κέρδους στις κάρτες κινητής τηλεφωνίας και   
      ενιαίο  στάση   από όλους  μας  μέχρι την επίτευξη του.
8)   Πρόταση  για  μείωση  των ενοικίων.
9)   Παρέμβαση  ώστε  να μην υπάρξει  αλλαγή  στο καθεστώς  που  διέπει 
      τα  περίπτερα  ως προς  την  έκδοση  άδειών ( Νομαρχία κατάργηση
       αντισυνταγματικού  Νόμου  για  σύσταση  εταιριών  Ο.Ε.  Ε.Ε ).
10)   Νομοθετικό  κείμενο  πωλουμένων  προϊόντων με διεύρυνση  καθώς
            επίσης  και  προτάσεις για  νέα  προϊόντα.
11)  Νομοθετική  παρέμβαση  για  θεσμοθέτηση   ποσοστού κέρδους για το
        ελληνικό τύπο.
12)  Διάφορα.
Αγαπητοί συνάδελφοι όλοι είστε γνώστες των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως κλάδος. Η αναγκαιότητα της απόλυτης συσπείρωσης και συστράτευσης είναι επιτακτική. Ο αγώνας πρέπει να είναι πολύ επίπεδος, με ταυτόχρονη παρέμβαση νομική, κοινοβουλευτική. και αγωνιστική προσπάθεια, παράλληλα χρειάζεται διαπραγμάτευση και αναζήτηση  με άλλες λύσεις. Από νέα τιμολόγηση των εταιριών δείχνουν καθαρά τις προθέσεις τους οι  καπνοβιομηχανίες. Εμείς από  την αρχή
είχαμε επισημάνει ότι εάν δεν υπάρξει  θεσμοθέτηση σε  καμία  περίπτωση  οι  καπνοβιομηχανίες δεν μας θα επέστρεφαν τα ποσοστά κέρδους που είχαμε στα τέλη του  2009. Πλην όμως πριν την  νέα τιμολόγηση δεν μπορούσε κανείς να πραγματοποίηση οποιαδήποτε  ενέργεια  η παρέμβαση. Εκτός αυτού το μεγάλο πρόβλημα που μας ταλάνισε ήταν η Ένωση της Αθήνας δημιουργώντας στις προηγούμενες κινητοποιήσεις παραπληροφόρηση  και δημιούργησε  διασπαστικό  μηχανισμό  αγνοώντας τα πραγματικά  προβλήματα  σε βάρος  του κλάδου μας,  ήταν θέμα για μας και έπρεπε να δρομολογηθεί. Διότι στο μεγάλο αγώνα που ξεκινάμε χρειάζεσαι όσο το δυνατόν περισσότερους σύμμαχους η δε πολυφωνία είναι πάτημα για όλα τα πεδία διαπραγμάτευσης. Μετά την τελευταία  μας μεγάλη  απεργιακή κινητοποίηση και την απεργία πείνας στις 22 Οκτωβρίου και την ουσιαστική παρέμβαση που έγινε στους εισηγητές κομμάτων από 9 Δεκεμβρίου έως της 14 Δεκεμβρίου ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου βάλαμε  παρακαταθήκη  την υποστήριξη του κλάδου μας από όλα τα πολιτικά κόμματα  που είναι γνώστες  της μεγάλης αδικίας που έχουμε υποστεί. Συνάδελφοι πρέπει να πάρουμε ριζικές αποφάσεις και φυσικά πρέπει να φέρετε και τις δικές σας προτάσεις προκείμενου να υπάρξει μια ενιαία φωνή. Μόνο τότε μπορούμε να έχουμε βάσιμες ελπίδες για κάτι καλύτερο. Τα περιθώρια  υπομονής όλων μας έχουν εξαντληθεί πρέπει να βρούμε τον τρόπο  για να βγούμε από το αδιέξοδο. Η Κυβέρνηση από την πλευρά της για το μόνο που ενδιαφέρετε είναι να συγκεντρώσει χρήματα, οι καπνοβιομηχανίες από την άλλη αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η διατήρηση των μεριδίων αγοράς, αυτό όμως που ενδιαφέρει εμάς συνάδελφοι είναι η βιωσιμότητα και η επιβίωση των οικογενειών μας και το φρενάρισμα στον αφανισμό των περιπτέρων.
Για αυτό και είναι απόλυτη ανάγκη η παρουσία όλων των προέδρων, ή μελών του Δ/Σ προκειμένου να καθορίσουμε και να προγραμματίσουμε  πρακτικά της ενέργειες μας.
Αγαπητέ  συνάδελφε /σα, Όλοι  μαζί  μπορούμε  να γιγαντώσουμε  τις  οποίες  αποφάσεις  πάρουμε  για το  καλό  του  συνόλου  του  κλάδου. Η  παρουσία σας  κρίνετε απαραίτητη.
Πρόταση μας ήταν και  είναι  η αξιοπρεπή διαβίωση με θεσμοθετημένο ποσοστό κέρδους το 8,2%. Θα αγωνιστούμε  για μια δίκαια  και οριστική λύση.
 
                                 Με  συναδελφικούς  χαιρετισμούς
          Ομοσπονδία    Περιπτερούχων  Καπνοπωλών Ελλάδος   
                                      Συντονιστική  Επιτροπή  Αγώνα.
                     Συνεργαζόμενες Συμμετέχουσες Ενώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου