Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Νέες κινητοποιήσεις από εστιάτορες για να επιστρέψουν τα τασάκια στα καταστήματα

Αντιδρούν στον αντικαπνιστικό νόμο

Νέες κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο προαναγγέλλουν οι ιδιοκτήτες καφέ-μπαρ που αντιδρούν στον αντικαπνιστικό νόμο. 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, «βλέπει» κενά στους ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αστυνομία, όπου υπάρχει, μετά τις 9 το βράδυ δεν είναι σε λειτουργία. Επίσης, πολλοί δήμοι δεν έχουν Δημοτική Αστυνομία, ενώ υπάρχουν και δήμοι με πολύ περιορισμένες δυνάμεις.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι σε λίγο χρονικό διάστημα θα αρχίσουν ελέγχους και οι επιθεωρητές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και 40 ελεγκτές που ανήκουν στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας.

Για ακόμη μία φορά το Συντονιστικό Επαγγελματιών Cafe-Bar-Resto ξεκινάει γύρο κινητοποιήσεων και ξεκαθαρίζει πως δεν είναι υπέρ του καπνίσματος, αλλά υπέρ του δικαιώματος της επιλογής.

Στο πλευρό τους βρίσκεται και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), τονίζοντας ότι ο κλάδος παρουσιάζει μεγάλη μείωση του τζίρου από την απαγόρευση του καπνίσματος και τα πρόστιμα.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν από κοινού πανελλαδική συγκέντρωση αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» παρουσία πολλών ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων που αντιτίθενται στον αντικαπνιστικό νόμο. Εκεί, μεταξύ άλλων, θα καθοριστεί και το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου