Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις οι καπνοπώλες περιπτερούχοι

Τη δυνατότητα υποβολής μαζικών αγωγών ''εναντίον όσων παίζουν παιχνίδια με τις τιμές και τα ποσοστά κέρδους των περιπτερούχων καπνοπωλών για τα διαφυγόντα κέρδη τους (τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ)'' σχεδιάζει η Επιτροπή Αγώνα Περιπτερούχων - Καπνοπωλών Νομού Αττικής όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδας (Ο.Π.Κ.Ε.) έχει απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους περιπτερούχους και τα σωματεία για γενική συνέλευση το Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 12.00 στο Επιμελητήριο Πειραιά, με κύριο θέμα την κλιμάκωση και υλοποίηση των κινητοποιήσεών του κλάδου.
Οι δράσεις στις οποίες θα προσφύγει ο κλάδος πριν προχωρήσει σε μαζικές αγωγές, όπως σημειώνει, θα είναι: η δημοσιοποίηση στοιχείων για την ικανοποίηση από την κυβέρνηση των απαιτήσεων των καπνοβιομηχανιών σχετικά με τη διαμόρφωση της τιμής των τσιγάρων και διατύπωση αιτήματος έρευνας του θέματος των ποσοστών του κλάδου στην ελληνική επιτροπή ανταγωνισμού, στην ευρωπαϊκή επιτροπή και σε όλα τα διεθνή όργανα. Θα γίνει ενημέρωση όλων των πολιτικών κομμάτων και αίτημα για άμεση νομοθετική πρωτοβουλία για την κατοχύρωση των ποσοστών του κλάδου και άσκηση πίεσης για επερώτηση Ελλήνων ευρωβουλευτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ώστε τα ευρωπαϊκά όργανα να λάβουν θέση για τις στρεβλώσεις της ελληνικής αγοράς των καπνικών.
Τέλος σχεδιάζεται να αποφασιστούν απεργιακές κινητοποιήσεις και ''εμπορικά αντίμετρα μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιών αιτημάτων μας'' όπως σημειώνει ο κλάδος. Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου