Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Έκλεισε η συμφωνία Unilever - ΕΒΓΑ για τον κλάδο του παγωτού

Έκλεισε η συμφωνία της Unilever με την ΕΒΓΑ, μετά το θετική γνωμοδότηση της Επιροπής Ανταγωνισμού. Χθες οι δυο εταιρείες προχώρησαν στην υπογραφή της συμφωνίας βάσει της οποίας η Unilever αποκτά τις μάρκες παγωτού της ΕΒΓΑ, καθώς επίσης και το δίκτυο διανομής τους.
Η ΕΒΓΑ διατηρεί τις παραγωγικές εγκαταστάσεις και το κέντρο αποθήκευσής της και θα παράγει τόσο τα υπάρχοντα παγωτά ΕΒΓΑ, καθώς και ορισμένα παγωτά της Unilever για την εγχώρια αγορά και το εξωτερικό.
«Η συμφωνία αυτή μας γεμίζει αισιοδοξία μιας και αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της δέσμευσης της Unilever να επενδύει με συνέπεια στην ελληνική αγορά παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελαϊς-Unilever Hellas, κ. Σπύρος Δεσύλλας.

Η Unilever είναι από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής και εμπορίας ταχέως κινούμενων καταναλωτικών προϊόντων παγκοσμίως, με άμεση παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες. Στην Ελλάδα, ο όμιλος Unilever, δραστηριοποιείται από το 1962 στους τομείς των τροφίμων, οικιακής φροντίδας και προσωπικής υγιεινής με την επωνυμία Ελαϊς-Unilever Hellas ΑΕ, ενώ έχει παρουσία στον κλάδο παγωτού με την Algida. Είναι ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρίες σε μη διαρκή καταναλωτικά προϊόντα, με ετήσιο τζίρο κατά το 2009 ύψους 598 εκατ. ευρώ.

Η εταιρία, στην οποία απασχολούνται 800 εργαζόμενοι, διανέμει περίπου 1.600 κωδικούς προϊόντων και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προμηθευτές στο λιανικό εμπόριο, με παρουσία των προϊόντων της σε 35 διαφορετικά σημεία στα super markets.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου